За жените

Не! В никакъв случай! Моля да бъда извинен, нямах това предвид! Всъщност, ще говоря за мъжете! Това не би обидило никого.
Как се нарича такъв като мен – сексист?
Защото като видя красива жена по улицата, първият ми инстинкт е да я загледам. Разбира се, не го правя. Защото, както разбрах отдавна, за жените днес е обидно да ги харесаш как изглеждат, а и го възприемат като особена опасност. Добре поне, че имам една от най-красивите жени вкъщи, че мога да я гледам колкото си искам, без опасност да получа някакво обвинение за виртуално насилие.
Добре де, объркан съм. За мой късмет съм роден чак през 70-те и то в България, така че не съм преживял “сексуалната революция”. Защото ако бях, с новите обществени порядки щях да се почувствам шизофреник.
Нетфликс били забранили повече от 5 секунди визуален контакт между служителите си, за да не се почувства някой застрашен. Очаквам скоро да въведат работни места в телефонни кабини, за да е сигурно, че няма да се случи някое случайно насилие с поглед.
По време на последното световно първенство Фифа забранили да се показват по телевизиите кадри с красиви фенки. Сега се чудя, ако покажат някоя жена, тя може ли да ги съди, че я обявяват за грозна? Или ще забранят въобще показването на жени по телевизията? Няма да е кой знае каква новост, преди векове в театралните пиеси и женските роли са се играли от мъже.
Наред с реакциите към истинските насилници, в нашето съвремие се въвежда и една нова мода, стигаща до изритване от обществото на мъже, които са имали наглостта да отправят сексуални намеци… в днешно време или преди десетилетия. Аз съм ок с това. Планетата е пренаселена и докато жените се усетят, че вече те трябва да са активните и убедителните, ако харесат даден мъж, проблемът с пренаселването може да се реши сам.
Само ще помоля да не забравяте да въведете тези правила и закони и в Близкия Изток и в Африка, за да не стават недоразумения, когато идват в Европа мигрантите от онези региони. Или май закъсняхме с това? Какъв беше онзи случай в Германия за изнасилвача от друга култура, който обясни, че му се нарушават сексуалните права? Или не го помним вече, все пак беше толкова отдавна, преди повече от половин година!
Нищо, важното е, че уволнихме и Даниеле Гати, все пак си е позволил неприлично поведение през 1996 и през 2000 и жертвите, макар и с 20 годишно закъснение, са разбрали как са били сексуално употребени.
Има един от великите диригенти в миналото, който днес сигурно щеше да бъде в затвора. Артуро Тосканини. Не, няма данни да е посягал на жени. Само ги е ругаел и псувал, когато е смятал, че са некадърни. Е, не само тях, мъжете също. Но това още не се брои, ще минат още няколко десетилетия, преди да се наложи да обявят мъжете за застрашен вид. Ако преди това не прихванем от културата на новите европейци и не забулим жените. Което също си има хубавите страни – никой няма да ги “опипва” с поглед.
Но обратно към Тосканини, любим ми е отговорът, който е дал на въпроса, защо не желае жени в оркестъра, който ръководи – “Защото красивите пречат на мъжете в оркестъра, а грозните – на мен!”…
Писах в началото, че ще говоря за мъже, не за жени. Затова, мъже, не се притеснявайте! В Япония вече е модерно мъжете да си имат кукли – разхождат се с тях, хранят се с тях… не ми се мисли какво още правят с тях. Но е гарантирано, че никой няма да ги обвини в непристойно поведение!
Спирам дотук, че да не ми позвънят утре на вратата. И продължавам да се уча да гледам на жените като на безполови същества, така поне ще съм спокоен, че няма да си навлека някои неприятности след време, ако ме застигне известност в професията.
ПП: И към мен са отправяни сексуални намеци, особено в младежките ми години. Понякога тежки и натрапчиви. И от двата пола. Няма да кажа кои са били по-настъпателни. Но спокойно, няма да съдя никого, възприемал съм го като комплимент, когато ми харесва и съм реагирал подобаващо, когато ми е идвало в повече. Не съм звънял в полицията, защото по стечение на обстоятелствата съм изучавал Библията, Дарвин и Фройд.

Related Posts

За революциите

За парите

За дефектите в системата

За Истината

За политиката днес

За моите единадесет години в град Русе

За социалните мрежи и бъдещето

За агресията и омразата

За Култа към Светлината

За насилието, отношенията между половете и в крайна сметка за Неговия образ и подобие

Categories

  • За мен
  • Музикален кът
  • От мен