TURANDOT BY PUCCINI IN SOFIA Cancelled

На 13 април замъкът на ледената принцеса Турандот се пренася на сцената на Зала 1 на НДК. Продукцията “Турандот” е колаборация на Държавна опера Варна и ПармаОперАрт, а премиерата й в програмата на Летния оперен фестивал Reggia di Colorno през лятото на 2019 година пожъна невероятен успех.
Маестро Найден Тодоров, известен с прецизния си диригентски жест, несъмнено ще внесе допълнителен блясък в мащабния спектакъл. Режисьорската концепция на Кузман Попов и Еди Ловалио следва класическите оперни образци, като се отнася с респект към китайската културна традиция, толкова различна от европейската. Сценографската визия, в асоциация с леденото сърце на Турандот, е решена в леден синкаво-бял оттенък, замъкът й също е обвит с лед. В хореографията източният танц е изведен с неговото иконографско значение.
„Турандот“ е последната опера на възхитителния Пучини.
Лиричната драма в 3 действия е по едноименната пиеса на Карло Гоци. Операта, по заръка на самия Пучини, довършва след смъртта му неговият ученик Франко Алфано. Емблематичната “Nessun dorma”, в изпълнение на Калаф, е eдна от най-цветните и въздействащи арии в историята на операта.
Монте Мюзик e организатор на събитието.

Лирична драма в три действия от Джакомо Пучини
Либрето Джузепе Адами и Ренато Симони по едноименната пиеса на Карло Гоци
Копродукция на Държавна опера Варна с Парма ОперАрт
Диригент Найден Тодоров
Постановка Кузман Попов
Режисьор Еди Ловалио
Костюми Нела Стоянова
Солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна.
С участието на Варненската детско-юношеска опера

Start:           

13/04/2020 at 19:00

Venue:        

National Palace of Culture, Sofia, Bulgaria

Organizer:  

Монте Мюзик

Conductor:  

Nayden Todorov

Ensembles: